Kindercoaching

Waarmee kan je bij mij komen als kindercoach? Loopt je kind vast op iets? Kan je kind wat zelfvertrouwen gebruiken? Heeft je kind last van faalangst, valt hij of zij moeilijk in slaap, piekert je kind veel, heeft je kind angsten, wordt je kind (snel) boos / heeft je kind woede- aanvallen? Is je kind hoogsensitief en zoeken jullie naar manieren om in je kracht te staan? Zoeken jullie hulp bij een scheiding? Dan kun je bij mij terecht voor 1 op 1 kindercoaching / ouder/ gezinscoaching.

Staat jullie vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op.

Voor wie is kindercoaching? Voor kinderen van (6) 7 t/m 13 jaar
Bij kids van 4, 5 en (6) jaar coach ik ouders, evt. een aantal kindsessies als dit passend is.

Ben jij een ouder van een kind tussen de 2-6 jaar? Klik hier voor  meer informatie.

Klik hier voor mijn werkwijze

Beschikbare tijden kindercoaching:

Vrijdagmiddag tussen 13:00u en 17.00u 
Maandag of dinsdag tussen 09:00-13:30 
Oudergesprekken kunnen ook eventueel ’s avonds bij jullie thuis
Kindercoaching op school of op locatie is ook een mogelijkheid
*vraag op de school naar mogelijkheden voor kindercoaching onder schooltijd

 

Samen op zoek naar jouw kracht

Sommige kinderen hebben tijdelijk iets extra’s nodig. Een kindercoach traject duurt 2 tot maximaal 10 sessies. We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, bij jullie thuis, in de studio, telefonisch of via Zoom. Hebben we (ouders/ kind/ik) een klik ? Dan plannen we de intake (65 euro). Daarna start het traject. In de sessies gaan we via creativiteit, rollenspel, actieve imaginatie of net wat bij het kind past op zoek naar wat er achter de klacht schuilt. Waar zit de IK kracht van het kind? Hoe kunnen we dat weer versterken zodat er weer autonomie is bij het kind. Een kindercoaching traject heeft geen standaard plan of methode. Het wordt volledig aan het kind aangepast

Waar werk ik mee?

Waarom kindercoaching?

Kinderen zijn van nature in het hier en nu. Soms krijgen ze door omstandigheden spanning, angsten, hevige emoties, gaan ze piekeren. Hoe mooi is het als ze weer die open houding naar het leven voelen en ze bewust, open en met zelfvertrouwen hun leven blijven leven 😊. Ik probeer kinderen weer in hun kracht te krijgen. Twijfel je? We kunnen altijd bellen of ik iets voor jullie kan betekenen! Vul gerust het contactformulier in, dan neem ik contact met jullie op.

"Mijn doel is om een plek te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, het zelfvertrouwen van het kind een boost te geven, ze hun grenzen te laten verkennen en aangeven, ontspanning bieden en hier tools voor meegeven en dit alles op een hele speelse manier. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn bij de lessen en wat ze er uit oppikken en meenemen. Je ziet ze groeien."

Ik kracht            zelfvertrouwen         eigenheid

Les van een

Gediplomeerd kindercoach instructrice & Pedagoog

Hoi! Ik ben Mieke Konijn - Nes, de eigenaresse van MieYogi kinderyoga. Als gediplomeerd basisschoolleerkracht, kindercoach en pedagoog werk ik al jaren met kinderen en heb alle groepen van de basisschool gehad. 

Mijn hart heeft altijd al bij kinderen gelegen. Ik wist al snel dat ik juf wilde worden. Na 15 jaar lesgeven vielen me steeds vaker bepaalde patronen op. Jonge kinderen zie ik soms al worstelen met hun zelfbeeld, hun lijf. Kinderen die zenuwachtig zijn voor 'toetsen', het gevoel hebben te moeten presteren. Ook zie ik steeds meer gevoelige, hoogsensitieve kinderen die moeite hebben met de prikkels om hen heen. Moeite om bij zichzelf te blijven. Daar wilde ik wat mee. Met de opleiding kinderyoga en kindercoaching heb ik gevonden wat ik zocht 🙂 

Kosten

65,00 intake (inc. BTW). 
65,00 per (ouder)sessie (inc. BTW). 

* de kennismaking is gratis 

Locatie

De Hooghe Heeren in Hoogwoud (studio boven het restaurant), bij jullie thuis, of bij mij thuis. Hierover zullen we overleggen. Eventueel zou het bijvoorbeeld ook op school, of in de natuur kunnen als dat voor jullie prettiger is. 

Aanvraag voor

kindercoaching

Wees welkom voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Als jullie dit formulier hebben ingevuld, neem ik contact op over de mogelijkheden voor een coachingstraject / een intake.

10 + 12 =

Als de aanmelding is gelukt zie je een bevestiging staan op deze plek. Krijg je geen bevestiging? Dan gaat er iets mis. Neem dan contact op via info@mieyogi.nl of via het groene what’s app teken rechts onder in beeld.

Veelgestelde vragen

Een traject

Hoe ziet een traject eruit?

We starten met een intake. Daarna volgen er 2 tot 10 sessies waarvan na elke 3de sessie er een oudergesprek plaats vindt. 

Mag ik als ouder / verzorger mee met tijdens een sessie?

In principe is een sessie altijd 1 op 1. Wij spreken elkaar tijdens de oudergesprekken. De eerste sessie kunnen we wel afspreken dat er een ouder bijv. het eerste kwartier bij is om zo samen op te starten en vanuit veiligheid te starten. 

Krijgen wij een verslag?

Ik schrijf geen verslag. De oudergesprekken vervangen een verslag en vind ik veel waardevoller dan dat ik een verslag naar jullie stuur. Mocht er wel behoefte zijn aan een verslag, dan kan dat. Hier reken ik de kosten van een sessie voor (65 euro)  

Wat zijn de kosten?

Ik reken 65 euro per uur alles inclusief. Een traject duurt meestal 2 tot 10 sessies, afhankelijk van de ernst van de problematiek.

inhoudelijk

Met welke problematiek kunnen we bij jou terecht?

Een kindercoach behandeld milde problematiek. Denk aan faalangst, omgaan met hoog- sensitiviteit, boosheid, angst, moeite met afscheid, moeite met inslapen, hulp bij een scheiding. Staat jullie vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op.

Bij ernstige trauma’s bijvoorbeeld zal ik jullie doorverwijzen. 

Vanaf welke leeftijd kunnen we bij jou terecht?

Voor kinderen van (6) 7 t/m 13 jaar geef ik de kinderen zelf coaching (i.c.m. oudergesprekken)
Bij kids van 2 t/m 5 en (6) jaar coach ik ouders / evt. een aantal kindsessies als dit passend is. 

Wij zijn zelf niet geïnteresseerd in yoga, kunnen we evengoed bij jou terecht?

Een coachingstraject is op maat. Wat inhoud dat ik afga op jullie wensen en die van het kind. Samen bespreken we wat jullie willen en wat jullie niet willen. Willen jullie liever niet dat er bijvoorbeeld aandacht wordt besteed aan ontspanning? Dan laten we dat uit het traject. 

Waar vind ik de algemene voorwaarden (bij kindercoaching)?

praktisch

Waar kan ik mijn kind halen / brengen?

De sessies worden gegeven in de ruimte boven het restaurant van de Hooghe Heeren. Jullie kunnen via de zij- ingang binnenkomen (ingang aan de Herenwegkant). Na binnenkomst zie je direct rechts een trap naar boven. Boven kunnen in de hal de jas / tas opgehangen en schoenen worden neergezet. Je ziet dan al de ruimte. 

Nog even plassen? Dat kan in de hal. 

Waar kunnen we parkeren?

Jullie kunnen parkeren achter het restaurant van de Hooghe Heeren. Fietsen kunnen daar ook worden gestald.  Geen plek? Dan kunnen jullie parkeren op het parkeerterrein van de Boet. 

Moeten we iets meenemen?

Aan de start van een traject krijgt een kind een mapje. Die mogen jullie elke sessie weer meenemen.  

Ik heb een klacht, hoe kan ik hiermee om gaan?

Ik hoop dat iedereen altijd de openheid voelt om met een klacht bij mij te komen, zodat we het gezamenlijk naar beide tevredenheid kunnen oplossen. Lukt dat niet? Dan vind je hier het klachtenreglement