Yogales voor

Ouder / kind yoga workshop

In deze lessen laat ik ouders (of grootouders, tantes / ooms) met hun kind yoga ervaren / de verbinding met elkaar versterken.

Met ouder /kind yoga kun je dit verwachten:

 • Een laagdrempelige manier van samen yoga beleven. Echt iedereen kan mee doen 🙂
 • Kom je samen tot ontspanning met ontspanningsoefeningen / massage / mindfullnessopdrachten etc.
 • Rust vinden / ontprikkelen
 • Onderlinge verbinding versterken
 • Vertrouwen onderling versterken met vertrouwensoefeningen en samenwerkingsopdrachten.
 • Je lijf ontdekken / grenzen ontdekken en aanvoelen
 • Heb je samen lol, want de lessen zijn heel speels 🙂
 • Maak je samen een creatieve eindopdracht.

Lesdagen en tijden van de workshops:

Data:
Nog geen nieuwe data gepland, interesse? Neem dan contact met me op. Gezins / moeder-kind is ook mogelijk. 

Tijden:
5 – 12 jaar: 13.00u – 14:30u    
2,5 -4 jaar: 15.00u – 16.15u 

Samen  de wereld van yoga ontdekken

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de gezondheid van kinderen en volwassenen. Er zijn heel veel vaardigheden die ze leren. Ik kan hier alle voordelen benoemen, maar wat ik hierboven heb beschreven zegt voor mij genoeg. Kinderen en ouders mogen zichzelf zijn, er is geen beloning of straf, geen winnaar of verliezer, geen best of slechts, geen goed of fout.  Zo voelen ze zich vrij om zichzelf te uiten en ontwikkelen (zelf)vertrouwen. Er is in de workshop ook veel ruimte voor gezelligheid en lol. Je werkt samen in bijvoorbeeld houdingen samen, we doen een massage en je maakt samen een creatieve eindopdracht. Heerlijk toch, even 1 op 1 aandacht met je kind en samen lekker ontspannen 🙂  Heeft je kind iets specifieks nodig of zijn er bijzonderheden? Geef het gerust aan op het aanmeldingsformulier. Je mag ook altijd bellen.

Waar werk ik mee?

Waarom kinderyoga?

Kinderen zijn van nature yogi’s. Ze zien de vlinder op een blad en volgen hem tot ze hem niet meer kunnen volgen. Ze kunnen een lieveheersbeestje tot in detail bestuderen. Ze horen de subtiele geluiden om zich heen. Hoe mooi is het als ze die open houding naar het leven behouden en kinderen bewust, open en met zelfvertrouwen hun leven blijven leven 😊

"Mijn doel is om een plek te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, het zelfvertrouwen van het kind een boost te geven, ze hun grenzen te laten verkennen en aangeven, ontspanning bieden en hier tools voor meegeven en dit alles op een hele speelse manier. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn bij de lessen en wat ze er uit oppikken en meenemen. Je ziet ze groeien."

Ik kracht            zelfvertrouwen         eigenheid

Les van een

Gediplomeerd kindercoach instructrice & Pedagoog

Hoi! Ik ben Mieke Konijn - Nes, de eigenaresse van MieYogi kinderyoga. Als gediplomeerd basisschoolleerkracht, kindercoach en pedagoog werk ik al jaren met kinderen en heb alle groepen van de basisschool gehad. 

Mijn hart heeft altijd al bij kinderen gelegen. Ik wist al snel dat ik juf wilde worden. Na 15 jaar lesgeven vielen me steeds vaker bepaalde patronen op. Jonge kinderen zie ik soms al worstelen met hun zelfbeeld, hun lijf. Kinderen die zenuwachtig zijn voor 'toetsen', het gevoel hebben te moeten presteren. Ook zie ik steeds meer gevoelige, hoogsensitieve kinderen die moeite hebben met de prikkels om hen heen. Moeite om bij zichzelf te blijven. Daar wilde ik wat mee. Met de opleiding kinderyoga en kindercoaching heb ik gevonden wat ik zocht 🙂 

 Kosten

22,50 per workshop (inc)(bedrag voor duo) Meerdere kinderen meenemen? Dan komt er per kind 8,00 euro bij. Er kunnen ook 2 volwassenen mee, elke tweede volwassene is 8,00 euro. 
* inc. koffie/thee/fruit e.d.
* inc. materiaal eindcreatief
* Betaling vooraf

Tips voor de les

 • Trek gemakkelijke (en oudere i.vm. eindcreatief) kleding aan waar jullie prettig in kunnen bewegen.
 • Wees op tijd, zodat jullie rustig kunnen beginnen aan de les. (de deur gaat 5 minuten voor lestijd open en sluit bij aanvang van de lestijd, zodat de concentratie in de les ononderbroken is).
 • Geniet, maak lol, alles is oké 😊

Inschrijven voor

een workshop ouder / kind yoga

Wees welkom 🙂

Ik wil me opgeven voor een ouder / kind workshop op:

4 + 10 =

Als de aanmelding is gelukt zie je een bevestiging staan op deze plek. Krijg je geen bevestiging? Dan gaat er iets mis. Neem dan contact op via info@mieyogi.nl of via het groene what’s app teken rechts onder in beeld.

Veelgestelde vragen

personen die deelnemen

Kunnen er meerdere kinderen mee?

Ja dat kan! Je verdeelt dan als ouder je aandacht over de kinderen en ik zorg dat daar ruimte voor is. Er mogen ook 2 ouders mee. Elke tweede volwassene is 8,00. Een tweede of derde kind ook 8,00 euro. 

Kunnen we met 2 ouders mee?

Ja dat kan. Een tweede volwassene kost 8,00. Elk tweede (of derde) kind is 8 euro erbij. 

Mogen er ook opa's, oma's of tantes / ooms mee met mijn kind?

Ja zeker! . Ook voor opa’s / oma’s of tantes en ooms is het heel erg leuk om samen te doen met hun (klein)kind. 

Ik heb een kind in de leeftijdscategorie 5-8 en 9-12, kunnen we dan samen mee doen?

Ja dat kan, neem dan contact met me op om te kijken in welke groep jullie het beste kunnen deelnemen. 06-46171115 of info@mieyogi.nl 

de lessen

Ik ben niet lenig of kan bepaalde houdingen niet, kan ik evengoed komen?

Yoga doe je altijd goed en er is altijd een vervangende houding of aanpassing in de houding. Perfectionisme laten we lekker los bij yoga, dus dat komt helemaal goed 🙂 Je hoeft totaal niet lenig te zijn of alles te kunnen! Heb je een stoel nodig omdat het op een matje niet lukt? Dan regelen we dat! Geef het vooral vooraf aan, dan staat het alvast klaar. 

Moet ik al ervaring met yoga hebben om mee te doen?

Nee! Het is een speelse kennismaking met yoga. Iedereen kan het 🙂 

Moet mijn kind al bij jou op les zitten om mee te kunnen doen aan deze workshop?

Nee hoor, dit is een losse workshop. Iedereen kan zich aanmelden 🙂

Mijn kind is verlegen en durft nog niet altijd met alles mee te doen, kunnen we dan evengoed mee doen?

Zeker, er is heel veel ruimte voor het kind om zichzelf te zijn. Mijn ervaring is dat de meeste kinderen wel los komen en anders doen ze op hun manier mee. Alles is goed 🙂 

Mijn kind heeft nog niet zo'n lange spanningsboog, kunnen we dan meedoen?

Jazeker! De les is heel afwisselend en speels. Beweging en ontspanning wisselen elkaar af. Mijn ervaring is dat ieder kind mee kan doen én geniet! 🙂 

praktisch

Waar vindt de workshop plaats?

De lessen worden gegeven in de ruimte boven het restaurant van de Hooghe Heeren. Jullie kunnen via de zij- ingang binnenkomen (ingang aan de Herenwegkant). Na binnenkomst zie je direct rechts een trap naar boven. Boven kunnen in de hal de jas / tas opgehangen en schoenen worden neergezet. Je ziet dan al de ruimte. 

Nog even plassen? Dat kan in de hal. 

Waar kunnen we parkeren?

Jullie kunnen parkeren achter het restaurant van de Hooghe Heeren. Fietsen kunnen daar ook worden gestald.  Geen plek? Dan kunnen jullie parkeren op het parkeerterrein van de Boet. 

Moeten we iets meenemen?

Nee. Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te trekken, waar vrij in bewogen kan worden. In de les zijn de kinderen op blote voeten of sokken.