Yogales voor

Kids 5 t/m 12 jaar

In deze lessen laat ik kinderen op een speelse manier kennis maken met yoga en sluiten we creatief af.

Door kinderyoga leert je kind:

 • Makkelijker zelf rust te vinden / te ontprikkelen
 • Naar zichzelf te luisteren / zichzelf te zijn
 • Grenzen aan te voelen en aan te geven 
 • Zelfvertrouwen op te bouwen
 • Zijn of haar lijf en zichzelf te ontdekken
 • Emoties te herkennen / voelen + er mee om te gaan
 • Concentratie opbouwen
 • Samenwerken
 • Positieve gedachtekracht

Data

14 juni
12 juli

Tijden

14:40u – 15:55u 5 t/m 8 jaar 
16:00u – 17:15u 9 t/m 12 jaar

IK-kracht groepslessen (start najaar 2024)

Kan het zelfvertrouwen van je kind wel een boost krijgen? Kan je kind wel wat ontspanning gebruiken / tools hiervoor? Piekert je kind soms? Kan je kind wel wat positieve gedachtekracht gebruiken? Dan zijn deze speelse en laagdrempelige groepslessen wat voor jullie! (deze ronde voor 6 – 8 jarige)
Klik hier voor de informatie over de IK-kracht groepslessen

Samen  de wereld van yoga ontdekken

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de gezondheid van kinderen. Er zijn heel veel vaardigheden die ze leren. Ik kan hier alle voordelen benoemen, maar wat ik hierboven heb beschreven zegt voor mij genoeg. Kinderen mogen zichzelf zijn, er is geen beloning of straf, geen winnaar of verliezer, geen best of slechts, geen goed of fout.  Zo voelen ze zich vrij om zichzelf te uiten en ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Ik zou zeggen: laat je kind (en misschien jezelf in een ouder/kind les) het ervaren en kijk of het iets voor jullie is. Heeft je kind iets specifieks nodig? Geef het gerust aan op het aanmeldingsformulier. Je mag ook altijd bellen.

Waar werk ik mee?

Waarom kinderyoga?

Kinderen zijn van nature yogi’s. Ze zien de vlinder op een blad en volgen hem tot ze hem niet meer kunnen volgen. Ze kunnen een lieveheersbeestje tot in detail bestuderen. Ze horen de subtiele geluiden om zich heen. Hoe mooi is het als ze die open houding naar het leven behouden en kinderen bewust, open en met zelfvertrouwen hun leven blijven leven 😊

"Mijn doel is om een plek te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, het zelfvertrouwen van het kind een boost te geven, ze hun grenzen te laten verkennen en aangeven, ontspanning bieden en hier tools voor meegeven en dit alles op een hele speelse manier. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn bij de lessen en wat ze er uit oppikken en meenemen. Je ziet ze groeien."

Ik kracht            zelfvertrouwen         eigenheid

Les van een

Gediplomeerd kindercoach instructrice & Pedagoog

Hoi! Ik ben Mieke Konijn - Nes, de eigenaresse van MieYogi kinderyoga. Als gediplomeerd basisschoolleerkracht, kindercoach en pedagoog werk ik al jaren met kinderen en heb alle groepen van de basisschool gehad. 

Mijn hart heeft altijd al bij kinderen gelegen. Ik wist al snel dat ik juf wilde worden. Na 15 jaar lesgeven vielen me steeds vaker bepaalde patronen op. Jonge kinderen zie ik soms al worstelen met hun zelfbeeld, hun lijf. Kinderen die zenuwachtig zijn voor 'toetsen', het gevoel hebben te moeten presteren. Ook zie ik steeds meer gevoelige, hoogsensitieve kinderen die moeite hebben met de prikkels om hen heen. Moeite om bij zichzelf te blijven. Daar wilde ik wat mee. Met de opleiding kinderyoga en kindercoaching heb ik gevonden wat ik zocht 🙂 

Kosten

12,50 per workshop  (incl. BTW)
*inc. materiaal eindcreatief

IK-kracht groepslessen: 129 euro voor het gehele blok. 

Kun je dit echt niet betalen en zou je je kind wel heel graag willen laten deelnemen? Neem dan contact met me op. We kunnen kijken naar termijnen of een andere oplossing. 

Tips voor de les

 • Trek gemakkelijke (en oudere i.v.m. eindcreatief) kleding aan waar je prettig in kunt bewegen.
 • Wees op tijd, zodat je rustig kunt beginnen in de les. (de deur gaat 5 minuten voor lestijd open en sluit bij aanvang van de lestijd, zodat de concentratie in de les ononderbroken is).
 • Geniet, alles is oké 😊

Inschrijven voor

een workshop kids 5 t/m 12 jaar

Ik neem zo snel mogelijk contact op, daarna is de inschrijving definitief. Dan volgt ook verdere informatie.

Ik wil mijn kind opgeven voor de yoga / crea workshop op:

5 + 11 =

Als de aanmelding is gelukt zie je een bevestiging staan op deze plek. Krijg je geen bevestiging? Dan gaat er iets mis. Neem dan contact op via info@mieyogi.nl of via het groene what’s app teken rechts onder in beeld.

Veelgestelde vragen

workshop

Kan mijn kind een keer een proefles doen?

Nee, op dit moment geef ik alleen losse workshops voor jullie je voor kunnen aanmelden. 

Mag ik als ouder / verzorger mee in de yoga/ creatief workshop?

I.v.m. het groepsproces / de vrijheid en het vertrouwen die de kinderen voelen is het niet mijn voorkeur dat er een volwassene mee komt in de les. Mocht je dit lastig vinden, kun je altijd contact met me opnemen. Dan kijken we of je er het eerste deel bij kunt blijven. We vinden altijd een oplossing 🙂

Wat als mijn kind niet naar binnen durft?

De ervaring leert dat wanneer een kind het vertrouwen en de veiligheid van de ouder en van mij voelt, het altijd wel lukt. Mocht het lastig zijn, dan kan ik het kind altijd extra begeleiden, of je blijft er een deel bij, dat komt helemaal goed en anders kijken we naar wat wel lukt 🙂 

Geef je ook wekelijkse lessen?

Nee, op dit moment geef ik geen wekelijkse lessen yoga/ crea. Wel geef ik bijv. een module IK-kracht, waarbij een kind 7 lessen achter elkaar volgt. 

de lessen

Op welke dagen kan mijn kind van 5 tot 12 yoga volgen?

De workshops yoga/ creatief voor kinderen zijn op de vrijdagmiddag. De IK- kracht lessen zijn ook op vrijdagmiddag. Ouder – kind workshops zijn op de zaterdagmiddag.

Wat zijn de tijden van deze workshops?

5-8 jaar:  14.40u-15.55u
9-12 jaar: 16.00-17.15u

Moet ik al ervaring met yoga hebben om mee te doen?

Nee! Het is een speelse kennismaking met yoga.

Kan ik mijn kind opgeven voor meerdere workshops?

Ja zeker! Het is alleen maar fijn als ze meer ervaring krijgen met yoga en de les is iedere keer anders 🙂

praktisch

Waar kan ik mijn kind halen / brengen?

De workshops worden gegeven in de ruimte boven het restaurant van de Hooghe Heeren. Jullie kunnen via de zij- ingang binnenkomen (ingang aan de Herenwegkant). Na binnenkomst zie je direct rechts een trap naar boven. Boven kunnen in de hal de jas / tas opgehangen en schoenen worden neergezet. Je ziet dan al de ruimte. 

Nog even plassen? Dat kan in de hal. 

Waar kunnen we parkeren?

Jullie kunnen parkeren achter het restaurant van de Hooghe Heeren. Fietsen kunnen daar ook worden gestald.  Geen plek? Dan kunnen jullie parkeren op het parkeerterrein van de Boet. 

Moeten we iets meenemen?

Nee. Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te trekken, waar vrij in bewogen kan worden. In de les zijn de kinderen op blote voeten of sokken.