Yogales voor

Peuters en ouders

En natuurlijk alle andere begeleiders van peuters. Opa/oma, familie, vriend, voogd. Je bent welkom!

Tijdens de Peuter & ouder lessen beleef je samen met je kind een kinderyogales. Je leert ontprikkelende / ontladende technieken, massage technieken en bijv. een slaapmassage / een maangroet. 

We doen o.a (duo)-houdingen, zintuigspelletjes, ontladingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, onderlinge massage (met kleding aan), creatieve activiteiten en ontspanningsoefeningen. Het is heel speels en voor elke peuter geschikt 🙂 

Lesdagen:

Nog geen nieuwe data gepland. Bij interesse kan je contact met mij opnemen. 

Lestijden:

Zaterdag 13:00 – 14:30 (tijd inc. acclimatiseren + koffie/thee/tussendoortje na)

Samen  de wereld van yoga ontdekken

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de gezondheid van kinderen. Er zijn heel veel vaardigheden die ze leren. Ik kan hier alle voordelen benoemen, maar wat ik hierboven heb beschreven zegt voor mij genoeg. Kinderen mogen zichzelf zijn, er is geen beloning of straf, geen winnaar of verliezer, geen best of slechts, geen goed of fout.  Zo voelen ze zich vrij om zichzelf te uiten en ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Ik zou zeggen: kom het beleven 🙂 . Heeft je kind iets specifieks nodig? Geef het gerust aan op het aanmeldingsformulier. Je mag ook altijd bellen.

De lessen

In de peuteryogalessen is er altijd een vaste opbouw.

Waarom kinderyoga?

Kinderen zijn van nature yogi’s. Ze zien de vlinder op een blad en volgen hem tot ze hem niet meer kunnen volgen. Ze kunnen een lieveheersbeestje tot in detail bestuderen. Ze horen de subtiele geluiden om zich heen. Hoe mooi is het als ze die open houding naar het leven behouden en kinderen bewust, open en met zelfvertrouwen hun leven blijven leven 😊

“Mijn doel is om een plek te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, het zelfvertrouwen van het kind een boost te geven, ze hun grenzen te laten verkennen en aangeven, ontspanning bieden en hier tools voor meegeven en dit alles op een hele speelse manier. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn bij de lessen en wat ze er uit oppikken en meenemen. Je ziet ze groeien.”

Mieke Konijn – Nes

eigenaresse Mieyogi Studio

Kosten

Een peuter – ouder workshop kost 22,50 (inc.)
Inc.: 
* Koffie, thee, drinken en fruit na

Tips voor de les

  • trek gemakkelijke kleding aan waar je prettig in kunt bewegen.
  • wees op tijd, zodat je rustig kunt beginnen aan de les. (de deur gaat 5 minuten voor lestijd open en sluit bij aanvang van de lestijd, zodat de concentratie in de les ononderbroken is). De eerste 10 minuten binnenkomst is dan ook geen inloop, maar hoort bij de les. 
  • geniet, alles is oké 😊 De ouders / verzorgers kunnen ook heerlijk ontspannen / loslaten. Ik betrek de peuters er steeds weer bij, jullie hoeven niets te doen. 
  • Ouders doen ook mee met alle oefeningen (waar haalbaar) 🙂 

Inschrijven voor

 Peuter/Ouder yoga

Wees welkom!

Ik neem dan zo snel mogelijk contact op voor verdere informatie 

Ik wil me opgeven voor:

11 + 10 =

Als de aanmelding is gelukt zie je een bevestiging staan op deze plek. Krijg je geen bevestiging? Dan gaat er iets mis. Neem dan contact op via info@mieyogi.nl of via het groene what’s app teken rechts onder in beeld.

Veelgestelde vragen

Heb je andere vragen dan die je hier ziet staan? Neem dan gerust contact op via info@mieyogi.nl of 06-46171115

proefles

Kunnen we een keer een proefles doen?

Jazeker! Schrijf je in voor een proefles en kom erachter of  yoga wat voor je kind is. Geef je op via de site of e-mail: info@mieyogi.nl

Wanneer kunnen we een proefles doen?

Omdat je bij peuter / ouderlessen niet bij iedere les kunt instromen i.v.m. de veiligheid binnen de groep peuters die ze voelen, zijn er wat minder frequent proeflessen.Check de site voor data of e-mail: info@mieyogi.nl

de lessen

Op welke dagen kan ik Peuter/Ouder yoga doen?

De Peuter/Ouder yoga wordt gegeven op:

Zaterdag 9:00 tot 9:45

Kan ik per les bepalen of ik kom?

Nee, de lessen zijn in blokken van 10 lessen en we houden jouw plekje geresereerd.

Moet ik al ervaring met yoga hebben om mee te doen?

Nee! Het is een speelse kennismaking met yoga.

praktisch

Waar kan ik mijn kind halen / brengen?

De lessen worden gegeven in de ruimte boven het restaurant van de Hooghe Heeren. Jullie kunnen via de zij- ingang binnenkomen (ingang aan de Herenwegkant). Na binnenkomst zie je direct rechts een trap naar boven. Boven kunnen in de hal de jas / tas opgehangen en schoenen worden neergezet. Je ziet dan al de ruimte. 

Nog even plassen? Dat kan in de hal. 

Waar kunnen we parkeren?

Jullie kunnen parkeren achter het restaurant van de Hooghe Heeren. Fietsen kunnen daar ook worden gestald.  Geen plek? Dan kunnen jullie parkeren op het parkeerterrein van de Boet.

Moeten we iets meenemen?

Nee. Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te trekken, waar vrij in bewogen kan worden. In de les zijn de kinderen op blote voeten of sokken. 

Is het iets voor ons?

Ik heb een energiek kind, is dit wel iets voor ons?

In de les zit heel erg veel dynamiek, beweging en afwisseling, waardoor het juist ook enorm interessant is voor energieke kinderen.

Wat als mijn kind niet mee wil doen? Of verlegen is?

Sommige kinderen kijken even de kat uit de boom, of schuilen nog even veilig bij papa of mama. Vaak hoor ik dat ze dan thuis heel enthousiast alle oefeningen gaan doen, dus het komt alsnog binnen. En meestal na 2 lessen doen ze alles heel enthousiast mee, als ze weten wat ze kunnen verwachten en de veiligheid voelen. Dus dat komt helemaal goed 🙂

Wat als mijn kind 'dwars' ligt/boos wordt?

Je mag je peuter gewoon laten gaan in hun eigen emoties. De docente zal jou proberen te ontzorgen en je peuter blijven uitdagen op een rustige, speelse en ontspannen manier. Peuters tonen niet altijd hun emoties op een duidelijke manier en boosheid kan dan een uiting zijn van onmacht, geen overzicht. Ik laat ze altijd even en als ik ze op een gegeven moment toch prikkel om mee te doen op een rustige manier, raken ze het vaak ook weer kwijt. 

Is yoga wel iets voor mijn ZOON?

Yoga is niet alleen voor meisjes, veel jongens voelen zich enorm fijn na het volgen van een yoga les. Ze leren beter bij hun eigen emoties te komen en hiermee om te gaan. Kinderyogales is speels, leuk en divers, waardoor ook jongens geboeid mee doen met de les.