Yogales voor

Kids 8 t/m 12 jaar

De lessen bieden een speelse manier van ontspanning. 

Door kinderyoga leert je kind:

 • Makkelijker zelf rust te vinden / te ontprikkelen
 • Naar zichzelf te luisteren / zichzelf te zijn
 • Grenzen aan te voelen en aan te geven 
 • Zelfvertrouwen op te bouwen
 • Zijn of haar lijf en zichzelf te ontdekken
 • Emoties te herkennen / voelen + er mee om te gaan
 • Concentratie opbouwen
 • Samenwerken
 • Positieve gedachtekracht 

Lestijden

Woensdagmiddag 15.40 tot 16.40 (gemengde leeftijdsgroep: 5-12 jaar)

Zaterdagochtend 11.10 tot 12.10

Samen  de wereld van yoga ontdekken

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de gezondheid van kinderen. Er zijn heel veel vaardigheden die ze leren. Ik kan hier alle voordelen benoemen, maar wat ik hierboven heb beschreven zegt voor mij genoeg. Kinderen mogen zichzelf zijn, er is geen beloning of straf, geen winnaar of verliezer, geen best of slechts, geen goed of fout. Zo voelen ze zich vrij om zichzelf te uiten en ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Ik zou zeggen: laat je kind (en misschien jezelf in een ouder/kind les) het ervaren en kijk of het iets voor jullie is. Heeft je kind iets specifieks nodig? Geef het gerust aan op het aanmeldingsformulier. Je mag ook altijd bellen.

De lessen

In de kinderyogalessen is er altijd een vaste opbouw.

Waarom kinderyoga?

Kinderen zijn van nature yogi’s. Ze zien de vlinder op een blad en volgen hem tot ze hem niet meer kunnen volgen. Ze kunnen een lieveheersbeestje tot in detail bestuderen. Ze horen de subtiele geluiden om zich heen. Hoe mooi is het als ze die open houding naar het leven behouden en kinderen bewust, open en met zelfvertrouwen hun leven blijven leven 😊

"Mijn doel is om een plek te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, het zelfvertrouwen van het kind een boost te geven, ze hun grenzen te laten verkennen en aangeven, ontspanning bieden en hier tools voor meegeven en dit alles op een hele speelse manier. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn bij de lessen en wat ze er uit oppikken en meenemen. Je ziet ze groeien."

Mieke Konijn - Nes

eigenaresse Mieyogi Studio

Les van een

Gediplomeerd kinderyoga instructrice & Pedagoog

Hoi! Ik ben Mieke Konijn - Nes, de eigenaresse van MieYogi kinderyoga. Als gediplomeerd basisschoolleerkracht en pedagoog werk ik al jaren met kinderen en heb alle groepen van de basisschool gehad. 

Mijn hart heeft altijd al bij kinderen gelegen. Ik wist al snel dat ik juf wilde worden. Na inmiddels 14 jaar lesgeven vallen me steeds vaker bepaalde patronen op. Jonge kinderen zie ik soms al worstelen met hun zelfbeeld, hun lijf. Kinderen die zenuwachtig zijn voor 'toetsen', het gevoel hebben te moeten presteren. Ook zie ik steeds meer gevoelige, hoogsensitieve kinderen die moeite hebben met de prikkels om hen heen. Moeite om bij zichzelf te blijven. Daar wilde ik wat mee. Met de opleiding kinderyoga heb ik gevonden wat ik zocht 🙂 

Kosten

 8,50 per les

We factureren in blokken van 10 lessen die vooraf betaald worden.

Een blok gevolgd en nog een blok volgen? Dan krijg je 10% korting op het volgende blok (1 les gratis).

Tips voor de les

 • Trek gemakkelijke kleding aan waar je prettig in kunt bewegen.
 • Wees op tijd, zodat je rustig kunt beginnen aan de les. (de deur gaat 5 minuten voor lestijd open en sluit bij aanvang van de lestijd, zodat de concentratie in de les ononderbroken is).
 • Tijdens de les ben je op blote voeten of sokken. Verder hoef je niets mee te nemen.
 • Geniet, alles is oké 

Inschrijven voor

een proefles kids 8 t/m 12 jaar

Wees welkom tijdens een proefles!

Direct aanmelden? Dat kan ook via dit formulier, ik neem dan zo snel mogelijk contact op voor verdere informatie 🙂

Ik wil me opgeven voor een proefles op:

6 + 6 =

Als de aanmelding is gelukt zie je een bevestiging staan op deze plek. Krijg je geen bevestiging? Dan gaat er iets mis. Neem dan contact op via info@mieyogi.nl of via het groene what’s app teken rechts onder in beeld.

Veelgestelde vragen

proefles

Kan mijn kind een keer een proefles doen?

Jazeker! Schrijf je in voor een proefles en kom erachter of  yoga wat voor je kind is. Geef je op via de site of e-mail: info@mieyogi.nl

Mag ik als ouder / verzorger mee met een proefles?

I.v.m. het groepsproces / de vrijheid en het vertrouwen die de kinderen voelen is het niet gewenst als er een volwassene mee komt in de les. Mocht je dit lastig vinden, kun je altijd contact met me opnemen dan kunnen we kijken of je er een deel bij blijft, of de eerste les bijvoorbeeld. We vinden altijd een oplossing 🙂 

Kan mijn kind middenin een blok instromen?

Ja dat kan, dan factureer ik alleen de lessen die nog komen.  

de lessen

Op welke dagen kan mijn kind van 8-12 yoga doen?

De kinderyoga lessen voor kids van 8 tot 12 zijn te volgen op:

Woensdagmiddag 15.30 tot 16.25

Zaterdag 11.00 tot 111.55

Kan ik per les bepalen of ik kom?

Nee, de lessen zijn in blokken van 10 lessen en we houden jouw plekje geresereerd.

Moet ik al ervaring met yoga hebben om mee te doen?

Nee! Het is een speelse kennismaking met yoga.

Kan mijn kind meerdere blokken volgen?

Zeker! Je kunt het hele jaar rond yoga volgen. De lessen zijn iedere les weer anders en juist bij continuïteit kan het echt landen bij een kind en geïntegreerd worden in hun bewustzijn.

praktisch

Waar kan ik mijn kind halen / brengen?

De lessen worden gegeven in de ruimte boven het restaurant van de Hooghe Heeren. Jullie kunnen via de zij- ingang binnenkomen (ingang aan de Herenwegkant). Na binnenkomst zie je direct rechts een trap naar boven. Boven kunnen in de hal de jas / tas opgehangen en schoenen worden neergezet. Je ziet dan al de ruimte. 

Nog even plassen? Dat kan in de hal. 

Waar kunnen we parkeren?

Jullie kunnen parkeren achter het restaurant van de Hooghe Heeren. Fietsen kunnen daar ook worden gestald.  Geen plek? Dan kunnen jullie parkeren op het parkeerterrein van de Boet. 

Moeten we iets meenemen?

Nee. Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te trekken, waar vrij in bewogen kan worden. In de les zijn de kinderen op blote voeten of sokken.